Pikavippikierre poikki - Kuinka päästä eroon pikavipeistä?

Katkaise pikavippikierre näillä vinkeillä

Pikavippikierre on monen suomalaisen arkipäiväinen painajainen. Usein nämä taloudelliset sudenkuopat alkavat pienestä, mutta kasaantuvat nopeasti suureksi taakaksi. Onneksi on olemassa toimivia keinoja, joilla voit katkaista pikavippikierreen ja ottaa taloutesi takaisin hallintaasi.

Pikavippikierre alkaa usein huomaamatta

Pikavipit ovat helposti saatavilla olevia pieniä lainoja, jotka on tarkoitettu lyhytaikaiseen rahoitukseen. Kuitenkin niiden korkeat korot ja lyhyt maksuaika voivat johtaa pikavippikierteeseen, jos uutta pikavippiä otetaan vanhojen vippien maksamiseen. Pikavippejä ei siis kannata käyttää missään tapauksessa velkojen maksamiseen.

Eroon pikavipeistä - 5 toimivaa keinoa

Jos olet joutunut pikavippikierteeseen, ei ole syytä epätoivoon. On olemassa monia tapoja päästä eroon pikavipeistä. Seuraavaksi esittelemme tehokkaimmat keinot pikavipeistä eroon pääsemiseksi.

1. Pikavippien yhdistäminen

Pikavippien yhdistäminen on yksi tehokkaimmista tavoista katkaista pikavippikierre. Yhdistämällä pikavipit yhdeksi lainaksi, saat paremman käsityksen velan kokonaismäärästä ja usein myös paremman koron.

2. Luottokielto

Luottokiellon asettaminen itselleen estää uusien pikavippien ottamisen, ja näin ollen katkaisee pikavippikierreen. Luottokiellon voi asettaa itse tai apua voi pyytää velkaneuvonnasta.

3. Lisätienestit

Lisätienestit voivat auttaa maksamaan pikavipit pois nopeammin. Työn lisäksi tuloja voi saada esimerkiksi myymällä tarpeettomia tavaroita tai vuokraamalla asuntoa Airbnb:n kautta.

4. Säästäminen

Säästäminen on tärkeä osa taloudellista hyvinvointia. Säästöjen avulla voit maksaa pois pikavippejä ja välttää uusien lainojen ottamista. Säästäminen opettaa myös muuttamaan omaa ajatusmaailmaa parempaan suuntaan.

5. Ajatusmaailman muuttaminen

Pikavippikierteestä pääseminen vaatii usein ajatusmaailman muutosta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kulutustottumusten muuttamista ja uudenlaista suhtautumista rahaan.

Pikavipeistä voi päästä eroon

Pikavippikierteen katkaiseminen ei ole aina helppoa, mutta se on ehdottomasti mahdollista. Jokainen askel kohti velkavapaata elämää on merkittävä voitto.

Tärkeintä on tunnistaa ongelma ja ryhtyä aktiivisiin toimiin sen ratkaisemiseksi.

Ensimmäinen askel on tunnistaa, että ongelma on olemassa. On tärkeää ymmärtää, että pikavippien ottaminen ei ole ratkaisu taloudellisiin haasteisiin, vaan päinvastoin se syventää velkaongelmaa. Tässä vaiheessa on hyvä muistaa, että kuka tahansa voi joutua taloudellisiin vaikeuksiin, eikä asiaa tarvitse hävetä.

Toinen askel on hakea apua. Ammattilaiset, kuten velkaneuvojat ja talousneuvontajärjestöt, ovat olemassa auttaakseen ihmisiä, jotka kamppailevat taloudellisten ongelmien kanssa. He voivat tarjota arvokkaita neuvoja ja työkaluja, joilla velkaongelmat saadaan hallintaan.

Älä epäröi kääntyä ammattilaisten puoleen.

Kolmas askel on tehdä suunnitelma velkojen takaisin maksamiseen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi pikavippien yhdistämistä, lisätulojen hankkimista, säästämistä tai ajatusmaailman muuttamista.

Tärkeää on, että suunnitelma on realistinen ja että se ottaa huomioon omat tulot, menot ja elämäntilanteen.

Lue myös: Mikä on pikavippi?

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli koet, että velkasi ovat karanneet käsistäsi, on tärkeää hakea apua mahdollisimman pian. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Takuusäätiön velkaneuvontaan, joka tarjoaa ilmaista neuvontaa ja tukea velkaongelmissa. Takuusäätiö on voittoa tavoittelematon säätiö, joka auttaa ihmisiä taloudellisissa ongelmissa.

Pikavippien yhdistäminen ei yleensä ole mahdollista, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä. Jotkut lainanantajat tarjoavat kuitenkin mahdollisuuden lainojen yhdistämiseen vakuuksien kanssa.

Luottokiellon voi hakea Suomen Asiakastieto Oy:n kautta. Luottokielto estää uusien luottojen myöntämisen sinulle, mikä auttaa ehkäisemään pikavippikierteen syntymistä. Luottokielto on maksullinen palvelu ja se on voimassa tietyn määräajan, esimerkiksi kahden vuoden ajan.

Luottokiellon tarkoitus on estää uusien luottojen myöntäminen, joten se estää myös pikavippien saamisen. Käytännössä luottokielto tarkoittaa sitä, että luottotietoyhtiöt eivät saa antaa tietoja luotonmyöntäjille, jotka tällöin evää luoton myöntämisen.

Mikäli kohtaat ongelmia velkojesi kanssa, ota välittömästi yhteyttä lainanantajaan ja neuvottele maksusuunnitelman muuttamisesta. Lainanantajat ovat usein halukkaita neuvottelemaan maksujärjestelyistä, jos osoitat aktiivisuutta ja halua selviytyä veloistasi.
Tärkeintä on, että et ota uutta pikavippiä vanhan maksamiseksi, sillä tämä johtaa usein syvempään velkakierteeseen.