Pikavippien yhdistäminen

Pikavippien yhdistäminen on järkevä keino hallita omaa taloutta. Pikavipit yhdistämällä säästät selvää rahaa ja helpotat lainojesi hoitamista huomattavasti.

Mutta milloin ja missä tilanteessa pikavipit kannattaa yhdistää? Kuinka vippien yhdistäminen yhdeksi lainaksi käy? Lue alta kuinka homma hoituu ja tutustu suosittelemaamme Omalainan yhdistelylainaan.

Hae yhdistelylainaa

Yhdistä pikavipit yhdellä lainalla

Pikavippien yhdistäminen tuo säästöjä

Pikavipit kannattaa yhdistää yhdeksi lainaksi silloin, kun pieniä vippejä ja muita erillisiä lainoja on paljon ja niiden yhteenlaskettu kuukausierä käy lompakon päälle.

Lainojen yhdistäminen kannattaa aina silloin, kun vanhat lainat ovat kalliimpia kuin uusi suurempi laina. Näin säästät lainojen todellisissa vuosikoroissa ja voit lisäksi säätää lainan kuukausierän pienemmäksi tai isommaksi kuin ennen tarpeen mukaan.

Näin yhdistät kaikki pikavipit

Pikavippien yhdistäminen on äärimmäisen helppoa ja kannattavaa. Luotot yhdistelemällä voit säästää jopa tuhansia euroja lainan kokonaiskustannuksista lainan suuruudesta ja korkojen erotuksesta riippuen.

Lainojen yhdistely onkin järkevää, mutta samalla myös äärimmäisen helppoa! Voit yhdistää pikavipit näin:

Miksi pikavipit kannattaa yhdistää?

Pikavipit kannattaa yhdistää siksi, että se säästää sinulle rahaa, mutta myös siksi, että elämä helpottuu kun jatkossa on vain yksi velkoja. Luottojen yhdistelyä käytetäänkin laajasti osana velkajärjestelyä, sillä oikein tehtynä sen edut ovat kiistattomat.

Yhdistä pikavipit ja:

Näin paljon Tiina säästi yhdistämällä pikavipit

Tiinalla oli kolme vippiä, jotka olivat suuruudeltaan 1000 €, 3000 € ja 5000 €. Lainojen korkoprosentit vaihtelivat 10 – 20 prosentin välillä, jonka lisäksi lainoissa oli muita kuluja, kuten tilinhoitomaksuja.

Kuukausieristä kertyi maksettavaa kolmelle velkojalle yhteensä noin 250 euroa kuussa. Neljän vuoden maksuajalla kokonaiskustannukset olivat kaiken kaikkiaan noin 12 000 euroa. Katso tilanne ennen pikavippien yhdistämistä alta:

Pikavippi A

Pikavippi B

Pikavippi C

Lainapääoma

1000 €

3000 €

5000 €

Lainan korko

18 %

14 %

10 %

Tlinhoitomaksu

0 €

5 €

3,50 €

Kuukausierä

29,37 €

86,98 €

130,31 €

Kokonaiskustannukset 4 vuoden maksuajalla (laina, korko + kulut)

1409,76 €

4175,04 €

6254,88 €

Tiina yhdisti vipit ottamalla vakuudettoman luoton. Hän nosti lainaa 9000€ ja maksoi aiemmat luotot kerralla pois. Laina oli pienikorkoinen ja Tiina tulee maksamaan sitä pois samat kaksi vuotta, mutta paljon pienemmällä, noin 7 prosentin korolla.

Yhdistelyvipin tiedot ovat nyt seuraavat:

Tässä esimerkissä 9000 euron yhdistelylainan todellinen hinta 4 vuoden takaisinmaksuajalla on siis 10512,96 €.

Jos Tiina olisi jatkanut aiempien pikavippien maksamista olisi luottojen kokonaiskustannukseksi (lainapääomat + korot + muut kulut) tullut yhteensä 11839,68 €.

Pikavippien yhdistäminen auttoi Tiinaa säästämään siis jopa 1443,36 €!

Mitä tehdä, jos pikavippien yhdistäminen ei onnistu?

Pikavippien yhdistäminen ei välttämättä onnistu, mikäli vakuudettoman lainan myöntäjä ei pysty myöntämään riittävän suurta yksittäistä lainaa. Aiemmin vippejä myönnettiin helposti, mutta nykyään lainojen antaminen perustuu aina faktoihin, kuten tulotasoon ja muihin riskitekijöihin

Mikäli lainaa yhdistämiseen ei heru, kannattaa omaa tulotasoa pyrkiä korottamaan ainakin väliaikaisesti. Lisäksi rinnakkaishakijan kanssa hakeminen parantaa lainan ehtoja ja laskee sen korkoa. 

Kilpailuttamalla lainat saat kerralla tarjoukset useista eri paikoista, joten mikäli yksi paikka ei myönnä lainaa, voit saada sen ehkäpä jostain muualta. Luottotiedottomana yhdistelmälainaa ei kuitenkaan saa ja tällöin helpoin keino lainojen järjestelyyn on oman kunnan velkaneuvojan kanssa puhuminen.

Korvaa pikavipit hakemalla edullisempaa yhdistelylainaa!

Yhdistelmälaina on parempi vaihtoehto kuin vanhat, korkeakorkoiset pikavipit, sillä nykyään yhdistelmäluottojen korkotason määrittää Suomen valtion korkokatto. Yhdistelemällä lainat edullisemmalla luotolla saatkin selvää etua paitsi rahallisesti, myös muuten, sillä jatkossa luottojen järjestely on helpompaa.

Paras paikka luottojen järjestelyyn yhdistelmälainan avulla on Suomenyhdistelylaina.fi (nykyään osa Omalainaa). Tsekkaa lainat ja hae jopa 60 000 euron yhdistelmäluottoa. Tekemällä fiksun päätöksen säästät selvää rahaa!

Vahvista talouttasi yhdistämällä pikalainat

Pikalainojen yhdistämisestä on paljon hyötyä, sillä säästät rahaa ja selkeytät talouttasi. Omaa taloutta voikin lähteä vahvistamaan lainojen yhdistämisellä.

Laske pikavippiesi yhteissumma ja hae sen verran edullisempaa yhdistelmälainaa. Maksa vipit pois ja suhteuta uuden lainasi kuukausimaksut maksukykyysi. Näin voit säästää jopa satoja tai peräti tuhansia euroja!