Pikavippi työttömälle

Pikavippi on helppo keino tasapainottaa rahatilannetta silloin, kun se heikkenee yllättäen. Pikavippi ei kuitenkaan ole tulonlähde tai säännöllinen ratkaisu talousongelmien hoitoon.

Joskus voi kuitenkin käydä jotain sellaista, mitä emme voi ennakoida ja vipin ottaminen voi olla hyvä vaihtoehto.

Työttömän on vaikeaa saada pikavippi, mikäli mitään tuloja ei ole. Mikäli saat kuitenkin esimerkiksi tukia tai muita tuloja, on sinulla mahdollisuus nostaa vippi.

Pikavippiä voi hakea myös ilman tuloja
omalaina_logo

Yhdellä kilpailutuksella lainatarjoukset 30 pankilta

Voiko työtön hakea pikavippiä?

Työtön voi helposti hakea pientä pikavippiä ja usein myös sellaisen saada. Osa luotonmyöntäjistä käsittelee hakemukset automaattisesti annettujen tietojen perusteella ja tällöin lainan saaminen voi torpata työttömyyteen.

Lainaa voi kuitenkin saada, vaikka se ei olekaan kovin helppoa.

Ongelma ei pikavipin saamisessa ole varsinaisesti työttömyys, sillä työtön ihminen voi silti nauttia säännöllisiä tuloja. Kaikki kiteytyykin siihen, mitä nuo säännölliset tulot ovat ja kuinka paljon henkilö tienaa kuukausittain.

Esimerkiksi työttömyystuki on melko varma tulonlähde, vaikkakin sen pienuus voi estää lainan saamisen. Pääomatulot tai pääomatulojen ja tukien yhdistelmä voi kuitenkin mahdollistaa vipin saamisen.

Lisäämällä hakemukseen rinnakkaishakijan voit nostaa lainan saamisen todennäköisyyttä entisestään.

Näin voit saada pikavipin työttömänä

Kuten jo edellä kerroimme, pikavippi työttömälle voi olla mahdollinen, sillä työttömyys itsessään ei ole este sen myöntämiselle. Luotot myönnetään aina lainanhakijan riskiarvion perusteella, eli mikäli pankki tai rahoituslaitos kokee, että riski takaisinmaksujen loppumiselle on liian suuri, ei työtön saa pikavippiä.

Riskiarvioon vaikuttavat ennen kaikkea tulot, joiden suuruus vaikuttaa muun muassa siihen, millä korolla ja takaisinmaksuajalla lainaa saa. Lisäksi on olemassa tekijöitä, jotka estävät lainan saamisen kokonaan.

Näitä ovat muun muassa maksuhäiriömerkintä tai se, että ei asu Suomessa. Riskiarvioon voi vaikuttaa helposti lisäämällä lainalle rinnakkaishakijan. Näin saat todennäköisesti suuremman lainan ja paremmat ehdot!

Voit saada pikavipin työttömänä näillä vinkeillä:

1. Hanki säännöllisiä sivutuloja

Koska tulot ovat suurin yksittäinen tekijä lainasumman ja koron määräytymiselle, on tulojen kasvattaminen helpoin keino vaikuttaa tähän. Hankkimalla säännöllisiä, laillisia, sivutuloja vaikkapa tekemällä keikkatyötä tai hankkimalla toisen työn, voit kasvattaa tulotasoasi.

Helppoa tämä ei toki ole, mutta säännöllisten sivutulojen avulla voit saada haluamasi pikavipin!

2. Nosta erilaisia tukia

Mikäli et saa vielä kaikkia saatavilla olevia tukia, etkä ole oikeutettu pikavippiin, voi tukia nostamalla saada riittävän tulotason. Tukia saa valtion lisäksi myös muualta ja erilaisia pysyviä tai kertaluontoisia tukimuotoja kannattaa tiedustella vaikkapa kunnalta tai muilta toimijoilta.

Nostamalla sinulle kuuluvat tuet parannat myös taloustilannettasi yleisesti.

3. Hae vippiä rinnakkaishakijan kanssa

Mikäli tulojen nostaminen tai tukien hakeminen ei ole ajankohtaista tai se ei riitä, on helpoin keino vipin saamiseen rinnakkaishakijan nimeäminen. Huomioi kuitenkin se, että lainan rinnakkaishakija on velvoitettu maksamaan laina kokonaisuudessaan takaisin, mikäli päähakija ei sitä tee.

Sen mukana tulee siis riski ja suuri vastuu. Rinnakkaishakija kuitenkin alentaa pankin tai rahoituslaitoksen riskiä ja voi mahdollistaa pikavipin työttömälle.

Milloin työttömän kannattaa nostaa pikavippi?

Työttömänäkin yllättäviä tuloja ilmenee ja yleensä tulot ovat niin pienet, ettei niistä säästetä puskuria tai kateta yllättäviä menoja. Pikavippi työttömälle voi olla silloin ratkaisu äkilliseen kassavajeeseen.

Huomioi kuitenkin se, että pikalainaa kannattaa aina ottaa vain väliaikaiseksi ratkaisuksi, olit sitten työtön tai et.

Mikäli tilanne on vaikkapa se, että jokin kodinkone hajoaa, eikä rahaa tai luottokorttia ole käytettävissä, voi sen maksaa vakuudettomalla vipillä. Mikäli tuet tai rahaa on muuten tulossa ja tietää, että luoton voi maksaa ensimmäisestä tuesta pois, ei se ehdi edes kasvaa juurikaan korkoa.

Myös muut tilanteet, kuten vaikkapa autoremontti silloin kun töihin on pakko ajaa tai esimerkiksi lemmikin käyttäminen eläinlääkärillä tai omat lääkärikulut silloin kun apu on tarpeen, ovat hyväksyttäviä syitä vipin nostamiselle. Muista kuitenkin aina pitää järki mukana.

Työttömän kannattaa aina harkita pikavipin nostamista huolella

Työttömänä tilanne on usein se, että tulot ovat pienet. Näin ollen pikavipin hakemista kannattaa harkita aina huolella.

Vippi on kallista lainaa ja se tulisi pyrkiä maksamaan mahdollisimman tehokkaasti pois. Muuten se kasvaa korkoa ja summa ja takaisinmaksuaika karkaavat käsistä.

Harkitse siis aina vipin nostoa huolellisesti. Älä tee sitä hetken mielijohteesta vaan ainoastaan silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole. Mikäli voit saada vakuudellisen pikaluoton, nosta ennemmin se, sillä sen korko on paljon vakuudetonta matalampi.

Pyri säästämään tai hankkimaan sivutuloja taloudellisen puskurin rakentamiseksi. Näin pärjäät hyvin jatkossakin!

Usein kysytyt kysymykset

Voi, työtön voi saada pikavipin mikäli tulotaso on muuten riittävä. Tuloksi lasketaan tuet ja esimerkiksi pääomatulot. Työttömän kannattaa kuitenkin aina harkita vakuudettoman luoton nostoa huolella.

Työtön voi saada pikavipin, mikäli voi todistaa, että saa säännöllisiä kuukausituloja. Maksuhäiriömerkintä estää vipin saamisen.

Voit saada pikavipin muun muassa nostamalla tulotasoasi hankkimalla sivutuloja tai nostamalla tukia. Lisäksi rinnakkaishakijan lisääminen hakemukselle auttaa.

Työtön voi nostaa pikavipin, mikäli se on ainoa hyvä vaihtoehto. Se kannattaa kuitenkin nostaa vasta silloin, kun omia säästöjä ei ole, eikä vakuudellinen laina ole vaihtoehto.
Suurin riski pikavipin nostamisessa työttömänä on se, että lainaa ei saa maksettua nopeasti pois. Tällöin korko kasvaa ja pääoma suurenee. Kokonaiskustannukset voivatkin nousta todella suuriksi. Minimoi riskit ja ota laina aina harkiten!