Pikavippi pitkällä maksuajalla

Pikavippi on pieni laina, joka tuo avun äkilliseen rahantarpeeseen.

Pankit ja rahoituslaitokset maksavat summan tilille nopeasti vain muutaman minuutin tai päivän kuluessa.

Yleensä pikavippi kuitenkin myönnetään vain lyhyellä takaisinmaksuajalla. Toisinaan oma taloudellinen tilanne voi kuitenkin olla sellainen, että suuria kuukausieriä ei ole mahdollista maksaa takaisin ja silloin on tarve miettiä muita maksuvaihtoehtoja.

Näille pienille summille on mahdollista saada jopa kahden vuoden takaisinmaksuaika. Niinpä pikavippien kuukausierät ovat luonnollisesti pienemmät ja tämä voi olla joissakin tilanteissa omaan taloudelliseen tilanteeseen parempi valinta.

Vertaile alla kaikki pikavipit pitkällä maksuajalla ja hae lainaa!

Parhaat lainat pitkällä maksuajalla

Lainapalvelu

Pankit:

Määrä / aika / korko:

26

500 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
4,19 - 19 %

20

1000 - 60 000 €
1 - 20 vuotta
4 - 19 %

24

500 - 70 000 €
1 - 15 vuotta
4,5 - 19 %

1

5000 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
5,99 - 19 %

1


100 - 2000 €

1 - 3 vuotta 

19 %

22

1000 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
4,41 - 19 %

Ketkä voivat saada pikavipin pitkällä maksuajalla?

Pikavippiä voi hakea suoraan netistä ja hakemusprosessi on hyvin yksinkertainen, mutta hakijan tulee täyttää tietyt kriteerit ennen kuin hän voi saada lainaa. Hakijan tulee tyypillisesti täyttää ainakin nämä ehdot lainan saamiseksi:

Vakituinen osoite Suomessa

Lainanhakijan on pitänyt asua Suomessa vakituisesti vähintään 1-3 vuotta lainanantajasta riippuen ennen kuin lainaa voi hakea.

Vähintään 18-20-vuoden ikä

Yleensä luotonmyöntäjät edellyttävät vähintään 20 vuoden ikää lainanhakijoilta. Jotkut harvat luotonantajat hyväksyvät asiakkaiksi kuitenkin myös 18 vuotiaita lainanhakijoita.

Riittävät säännölliset tulot

Kun haet pikavippiä tilille heti, sinun on pystyttävä todistamaan että sinulla on mahdollisuus maksaa se myös takaisin. Tämän voi todistaa esimerkiksi palkkakuitilla tai muulla vastaavalla tositteella.

Luottotiedot

Et voi saada pikavippiä, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa. Lainantarjoajat eivät voi siis myöntää pikavippiä luottotiedottomalle henkilölle. Jotkut luotonantaja vaativat hakijalta myös Suomen kansalaisuutta.

Huomioi nämä 3 asiaa, kun haet pikavippiä pitkällä takaisinmaksuajalla

Pikavipit ovat lainoja, jotka ovat kertaluonteisia ja suuruudeltaan keskimäärin 100-5 000 euroa.

Jos pohdit pikavipin ottamista pitkällä takaisinmaksuajalla, kannattaa silloin huomioida seuraavat kolme tärkeää asiaa.

1. Todellinen vuosikorko

Kun otat pikavipin, maksat aina lainatun rahan lisäksi korkoa ja muita kuluja. Ennen kuin allekirjoitat lainahakemuksen, on tärkeää selvittää mikä rahoitus- tai luottoyritys tarjoaa oikeasti halvimmat pikavipit. Yleensä tarjouksen yhteydessä on ilmoitettu nimelliskorko, jossa ei huomioida korkokulujen lisäksi mitään muita kuluja.

Se kuinka edulliseksi tai kalliiksi pikavippi lopulta tulee selviää, kun pikavipille lasketaan todellinen vuosikorko. Siihen sisältyy koron lisäksi lainan kaikki muut kulut kuten avausmaksu, tilinhoitomaksu ja laskutuslisät.

2. Kuukausierien suuruus

Mitä pidempi maksuaika pikavipillä on, sitä pienemmät ovat myös maksettavat kuukausierät. Tämä ei kuitenkaan suoraan tarkoita sitä, että kyseessä olisi edullisempi laina.

Rahoitus- ja luottoyritykset veloittavat pidemmästä maksuajasta yleensä suurempaa korkoa ja muita kuluja, mutta pidemmällä takaisinmaksuajalla taloudellista taakkaa pystyy jakamaan pidemmälle aikavälille.

3. Takaisinmaksuaika

Pikavippi otetaan yleensä nimensä mukaisesti lyhyeksi aikaa, eli se pyritään maksamaan takaisin mahdollisimman nopeasti. Toisinaan elämässä tulee kuitenkin vastaan tilanteita, joissa tarvitsemme hieman joustavampaa aikaa takaisinmaksuun. Useat rahoitus- ja luottoyritykset antavatkin pikavipeille parhaimmillaan jopa kaksi vuotta maksuaikaa.

Usein kysytyt kysymykset pitkän maksuajan lainoista

Useat rahoitus- ja luottoyritykset tarjoavat pikavippejä pitkällä maksuajalla, joten voit saada sellaisen täyttämällä hakemuksen netissä.
Aivan kuten muidenkin lainojen kohdalla, myös pikavipeissä korot ja kulut kasvavat takaisinmaksuajan kasvaessa. Pikavippiä ei siis lähtökohtaisesti kannata hakea pitkällä maksuajalla ellei se ole välttämätöntä.
Ei. Jos luottotiedot eivät ole kunnossa, pikavippiä ei ole mahdollista saada pitkällä takaisinmaksuajalla.

Pikavippiin liitettyihin ehtoihin on syytä aina tutustua huolella, mutta lain mukaan luoton korko ei saa ylittää 20 prosenttia.