Pikavippi opiskelijalle - katso kaikki yritykset jotka myöntävät lainaa opiskelijoille!

Opiskelijan rahatilanne on usein tiukka, eikä siihen auta yhtään se, että eläminen ja elintarvikkeet kallistuu. Kun laskut kertyvät ja eräpäivät paukkuvat, on usein järkevää maksaa ne pois yhdellä pikavipillä. Vippiä voi sitten lyhentää oman maksusuunnitelman mukaan.

Tältä sivulta löydät kaikki yritykset, jotka tarjoavat pikavippejä opiskelijoille.

5 parasta pikavippiä opiskelijoille (2023)

Lainapalvelu

Pankit:

Määrä / aika / korko:

1

1 - 4000 €
3 - 54 kk
0 - 19,97 %

Joustoluotto 24/7

20

1000 - 60 000 €
1 - 20 vuotta
4 - 20 %

1

25 - 2000 €
7 - 90 vrk
4,5 - 20 %

26

500 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
4,19 - 20 %

24

500 - 70 000 €
1 - 15 vuotta
4,5 - 20 %

Huomioi nämä 4 asiaa ennen kuin haet lainaa opiskelijana

Pikavippiä kannattaa hakea opiskelijana harkiten

Mikäli olet opiskelija, voit saada lainaa kunhan täytät sen saamisen ehdot. Lainat kannattaa kuitenkin aina vertailla ja ottaa vain todellista tarvetta varten.

Pikavippi ei ole millään tavalla halpa laina, joten mikäli vakuudellinen luotto on mahdollinen, kannattaa se ottaa ennemmin. Lue alta mitkä asiat kannattaa huomioida ennen pikavipin nostamista.

1. Todellinen vuosikorko

Lainoilla on aina nimelliskorko, joka ei voi olla korkeampi kuin valtion määräämä korkokatto. Se ei kuitenkaan kerro lainasta paljonkaan, sillä kulurakenne poikkeaa paljon eri lainanmyöntäjien kesken. Lainan todellinen vuosikorko onkin se korko, joka on vertailtavissa, sillä se sisältää nimelliskoron lisäksi myös kaikki muut lainan todelliset kulut.

2. Takaisinmaksuaika

Lainalle tulee valita suuruus ja takaisinmaksuaika sitä hakiessa. Rahoituslaitos ei välttämättä lupaa haluttua takaisinmaksuaikaa, mutta usein se onnistuu. Mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä suurempi on myös lainan kokonaiskustannus. Pikavippi pitkällä maksuajalla on siis lähes aina kalliimpi kuin pikavippi 14 vrk takaisinmaksuajalla.

3. Lainan tarve

Lainan tarvetta ei kysytä pikavippihakemuksessa, mutta se kannattaa yhtä kaikki tunnistaa. Pikavippi kannattaa kuitenkin aina nostaa vain todelliseen tarpeeseen, sillä sen korko on korkea.. Arvioi siis oma tilanteesi ja se kannattaako pikavipin nostaminen.

4. Selvitä voitko saada rahaa edullisemmin muualta

Opiskelija saattaa saada rahaa pikavippiä edullisemmin jostain muualta. Opintolaina on ensisijainen luottotuote, sillä sen takaisinmaksuaika on pitkä ja korko todella pieni. Mikäli se on käytetty, kannattaa katsoa vakuudellisten luottojen suuntaan. Myös lisätulojen hankkiminen on fiksumpi vaihtoehto kuin pikavippi.

Pikavippi opiskelijalle - lainan saamisen edellytykset

Opiskelija voi hakea pikalainaa, mikäli täyttää lainan saamisen ehdot.

Ehdot määrittää jokainen rahoituslaitos itse, mutta tiettyjä perusvaatimuksia löytyy, joihin kuuluu täysi-ikäisyys, osoite Suomessa, puhtaat luottotiedot ja riittävän suuret säännölliset tulot.

Lainan saamisen edellytykset, kuten luottotiedot tarkistetaan ja ne vaikuttavat siihen saako lainaa ollenkaan. Lisäksi esimerkiksi tulojen ja tukien määrä vaikuttaa siihen, mikä on enimmäissuma, jonka rahoituslaitos myöntää.

Usein kysyttyä opiskelijoille myönnettävistä pikavipeistä

Opiskelija voi hakea pikavippiä netistä. Lainan voi saada silloin kun on täysi-ikäinen, asuu Suomessa ja saa säännöllisiä tuloja. Mikäli opiskelija täyttää nämä vaatimukset, on pikavipin saaminen mahdollista.
Lainan saamisen kriteerit ovat puhtaiden luottotietojen lisäksi Suomessa oleva pysyvä osoite ja säännölliset tulot, sekä täysi-ikäisyys. Säännölliset tulot voivat olla myös tukia, mutta niiden tulee olla riittävän suuret haettuun lainasummaan suhteutettuna.
Opiskelijalle myönnettävän kulutusluoton korko riippuu siitä, millainen on riskiarvio, jonka rahoituslaitos opiskelijasta tekee. Mikäli riski on pieni, on korkokin pieni. Nimelliskorkoa rajoittaa valtion korkokatto, mutta lainoista kannattaa aina vertailla todelliset vuosikorot.
Opiskelija voi saada rahaa nopeasti hakemalla pikalainan netistä. Luottoa saa ilman vakuuksia kunhan täyttää sen saamisen minimivaatimukset. Kulutusluoton voi saada tilille saman tien.