Pikavippi 18v

Oletko 18-vuotias ja haet pikavippiä? Kun käännyt täysi-ikäiseksi, voit muun muassa ottaa lainaa netistä ja esimerkiksi näppärä pikavippi on saatavilla 18-vuotiaalle.

Markkinoilla on nykyään monia lainantarjoajia, jotka tarjoavat pikavippejä 18-vuotiaille. Ennen pikavipin ottamista on kuitenkin tärkeää vertailla lainantarjoajat, jotta löydät mahdollisimman edullisen pikavipin.

Lainapalvelu

Pankit:

Määrä / aika / korko:

26

500 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
4,19 - 20 %


1

25 - 2000 €
7 - 90 vrk
4,5 - 20 %

18-vuotias voi löytää pikavipin helposti netistä

18-vuotiaat voi saada lainaa muutamalta rahoituslaitokselta

Useat lainantarjoajat tarjoavat asiakkaille pikavippejä ja pikalainoja, joiden summat ovat muutamista kympeistä useampaan sataan euroon. Kun täytät 18 vuotta, voit vertailla ja kilpailuttaa pikavipit helposti netissä.

Pikavippiä voi hakea netistä ilman vakuuksia ja takaajia, eikä tulojen tarvitse olla sen saamiseksi kovin suuret, mikä mahdollistaa pikavipin hakemisen myös 18-vuotiaille.

Ennen kuin otat pikavipin ja allekirjoitat lainasopimuksen, on kuitenkin tärkeää vertailla saatavilla olevia lainatarjouksia huolellisesti, jotta löydät mahdollisimman edullisen lainan.

Pikavipin hakeminen netistä voi olla liiankin helppoa: varmista, että otat pikavipin vain todelliseen lainantarpeeseen.

Lainat voi vertailla sivustollamme nopeasti. Päätä vain ensin haluamasi lainasumma, aika ja aloita pikavippivertailu.

Kiinnitä vertailussa huomiota etenkin lainan todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää sekä lainan nimelliskoron sekä muut lainaan liittyvät kulut, kuten palvelumaksun ja tilinavausmaksun. Edullisin pikavippi löytyy vain vertailemalla lainojen todellisia kustannuksia.

Pikavippi 18v - kuka voi saada lainan?

18-vuotiaat voivat hakea pikalainaa netistä ilman vakuuksia tai takaajia, mutta tyypillisesti saatavilla olevat lainasummat ovat 18-vuotiaille paljon alhaisemmat kuin parikymppisille.

Tämä johtuu muun muassa siitä, että 18-vuotiailla on harvoin kovin suuria tuloja, mutta menoja kuitenkin riittää. Nuoret aikuiset eivät usein ole myöskään ehtineet vielä ottaa vastuulleen laskuja, joten rahoituslaitokset eivät halua ottaa kovin suurta riskiä nuoren lainaajan kanssa.

Muuten lainavaatimukset 18-vuotiaalle ovat samanlaiset kuin muillekin lainanhakijoille.

1. Ei maksuhäiriömerkintöjä

Jotta voit hakea pikavippiä 18-vuotiaana, luottotietojesi täytyy olla kunnossa. Pankkien täytyy edistää vastuullista lainaamista, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, etteivät ne voi antaa lainaa henkilölle, joilla on maksuhäiriömerkintä.

Jos 18-vuotiaalla on maksuhäiriömerkintä, hän voi yrittää hakea lainaa rinnakkaishakijan kanssa, jonka luottotiedot ovat puhtaat. Tämäkään ei tosin takaa lainan saamista.

Omista luottotiedoista huolehtiminen on osa vastuullista taloutta: varmista siis, että maksat aina laskut ajallaan säilyttääksesi luottotietosi.

2. Vakituinen osoite Suomessa

Lainan hakemiseksi 18-vuotiaalla pikavipin hakijalla täytyy olla vakituinen osoite Suomessa. Pelkkä Suomessa oleva osoite ei riitä, vaan lainaajan täytyy olla myös kirjoilla Suomessa.

Pankki tarkistaa aina hakijan tiedot ennen lainan myöntämistä varmistaakseen, että hakija on kirjoilla Suomessa ja että hänen laskunsa saapuvat myös suomalaiseen osoitteeseen. Huomaa, että postilokero ei riitä.

3. Riittävät säännölliset tulot

Lainahakemuksessa pyydetään aina tulotietoja, johon hakijan tulee vastata rehellisesti. Jokaisella lainanhakijalla täytyy olla säännölliset tulot esimerkiksi palkkatöistä tai ansiotuloista. Pankki vertaa aina hakijan tuloja ja menoja haettuun lainasummaan ennen kuin se tekee lainapäätöksen.

4. Suomalainen pankkitili

Hakijalla täytyy myös olla suomalainen pankkitili omissa nimissään, jolle laina voidaan maksaa. Ulkomaisille tileille maksaminen ei yleensä onnistu.

Kannattaako nuoren aikuisen nostaa pikavippi?

Elämää täysi-ikäisenä ei kannata aloittaa velallisena, jos siihen ei ole polttavaa tarvetta.

Pikavipit ovat aiheuttaneet kokeneemmillekin lainaajille velkakierteitä, joista pois pääseminen on työn ja tuskan takana.

Etenkin pienillä tuloilla jatkuvien lainojen pois maksaminen voi olla haastavaa, joten jokaisen 18-vuotiaan hakijan tulisi miettiä tarkkaan, kannattaako pikavippiä hakea.

Pikavippiä ei kannata ottaa esimerkiksi bilettämisen, shoppailun tai matkojen rahoittamiseen, mutta on olemassa tilanteita, jolloin pikavippi voi olla paikallaan.

Toisin sanoen, pikavippi 18-vuotiaalle kannattaa vain silloin, kun lainalle on oikeasti tarvetta. Pikavippi pitää kuitenkin maksaa melko nopealla aikataululla takaisin, jonka lisäksi pikavippien ottaminen on pitkällä juoksulla kallista.

Muista suunnitella itsellesi kuukausibudjetti ja huomioida budjetissa lainan takaisin maksaminen. Laina maksetaan yleensä summasta riippuen takaisin maksimissaan muutamassa erässä.

Lue myös: Pikavippi 20v – katso kaikki lainaa 20-vuotiaille tarjoavat yritykset