Pienikorkoinen laina

Pienikorkoinen laina löytyy vertailemalla ja kilpailuttamalla lainatarjoukset. Valitse haluamasi lainapalvelu ja täytä hakemus nopeasti ja ilmaiseksi netissä ja voit löytää hetkessä lainaa pienellä korolla.

Lainapalvelu

Pankit:

Määrä / aika / korko:

1

1 - 4000 €
3 - 54 kk
8.5 - 19 %

1

100 - 10 000 €
1 - 5 vuotta
9.9 - 19 %

Helppo!

20

1000 - 60 000 €
1 - 20 vuotta
4 - 19 %

1

1 - 8000 €
1 - 120 kk
0 - 19 %

26

500 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
4,19 - 19 %

22

1000 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
4,41 - 19 %

24

500 - 70 000 €
1 - 15 vuotta
4,5 - 19 %

23

500 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
5 - 19 %

1

5000 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
5,99 - 19 %

1

25 - 2000 €
7 - 90 vrk
19 %

1

25 - 2000 €

7 - 90 vrk

19 %

Vakuudellinen tai vakuudeton laina pienellä korolla

Lainan takaisinmaksun aikana maksetaan itse lainasumman lisäksi korkoa ja kuluja. Mitä suurempi korko on, sitä kalliimpi laina on kyseessä.

Lainojen hinnoissa on eroja, ja pienikorkoisen lainan etsiminen voi tuoda laina-aikana suuren säästön. Pienemmissä lainoissa ero kokonaiskuluissa voi olla kymmeniä tai satoja euroja. Kun lainasumma on suurempi, voi ero nousta jopa tuhansiin euroihin.

Vakuudellinen laina on yleensä hieman edullisempi kuin vakuudeton laina. Pankit eivät kuitenkaan myönnä vakuudellista lainaa yleensä pelkästään kulutukseen. Lainan saaminen edellyttää myös sitä, että omistaa asunnon tai kiinteistön, joka voidaan asettaa lainan vakuudeksi.

Vakuudetonta lainaa voi puolestaan hakea helposti netistä. Koska laina on vakuudeton, ei sen myöntäminen edellytä asunnon omistamista. Lainan hakuprosessi on nopea, ja eri lainatarjouksia pääsee vertailemaan helposti.

Näin löydät lainaa pienellä korolla

Pienikorkoinen laina löytyy vain vertailemalla. Joskus lainalla voi olla kaikille sama kiinteä korko, joka ilmoitetaan jo ennen lainan hakemista. Yleisempää kuitenkin on se, että lainatarjousten korko on yksilöllinen jokaiselle hakijalle.

Tällöin lainan korko riippuu seuraavista asioista:

Eri tarjouksia pääsee vertailemaan vasta sen jälkeen, kun on pyytänyt jokaiselta erikseen oman henkilökohtaisen lainatarjouksen.

Vakuudetonta lainaa voi hakea oman tarpeen mukaan. Sen voi käyttää moneen eri tarpeeseen, eikä lainan hakuprosessin aikana tarvitse yleensä tehdä tarkempaa selvitystä käyttökohteesta.

Pienikorkoinen laina sopii myös aiemmin otettujen lainojen yhdistelyyn. Pienempien lainojen korko on usein hieman korkeampi, joten yksi isompi yhdistelylaina voi tuoda huomattavaa säästöä.

Kiinnitä huomiota näihin asioihin

Lainatarjouksista löytyy kaikki vertailun kannalta olennaiset tiedot. Monesti huomio kuitenkin kiinnittyy ainoastaan lainan korkoprosenttiin, vaikka se ei kerro kaikkea lainan kokonaiskustannuksista.

Lainakoron sijaan tarjouksista kannattaa katsoa todellista vuosikorkoa, laina-aikaa sekä arviota lainan kokonaiskustannuksista. Nämä kaikki kertovat yhdessä siitä, kuinka paljon varsinaisen lainasumman päälle tulee maksettavaa.

Niiden perusteella pystyy myös vertailemaan eri lainatarjouksia toisiinsa. Näin löytää pienikorkoisen lainan, joka tulee takaisinmaksun aikana mahdollisimman edulliseksi.

Todellinen vuosikorko

Edullisin lainatarjous on se, jonka todellinen vuosikorko on kaikkein pienin.

Lainan koron lisäksi siitä maksetaan myös erilaisia sivukuluja. Näitä ovat esimerkiksi kuukausittain maksettava tilinhoitokulu ja lainan järjestelypalkkio, joka voidaan veloittaa lainan avauksen yhteydessä.

Joskus lainan korkoprosentti on matalampi, mutta muut kulut nostavat todellisen vuosikoron muita tarjouksia korkeammaksi. Tällöin laina ei ole edullisin, vaikka se näyttäisi siltä pelkästään lainakorkoja vertailemalla.

Pienikorkoisin laina löytyykin vain vertailemalla todellisia vuosikorkoja. Todellinen vuosikorko tulee aina ilmoittaa, joten löydät sen jokaisesta saamastasi tarjouksesta.

Laina-aika

Myös lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa siihen, kuinka paljon kuluja varsinaisen lainasumman päälle maksetaan.

Kun valitaan pitkä laina-aika, saadaan kuukausittainen maksuerä pienemmäksi. Tämä kuitenkin nostaa lainan kokonaiskuluja, koska korkoa ja muita kuluja maksetaan koko laina-ajalta.

Erittäin pitkä laina-aika saattaa aiheuttaa sen, että lainan kokonaiskulut paisuvat moninkertaisiksi laina-aikaan nähden. Siksi laina kannattaa maksaa aina kohtuullisen ajan sisällä pois.

Kokonaiskulut

Lainatarjouksista löytyy myös arvio siitä, kuinka suuriksi lainan kokonaiskulut muodostuvat. Tämä on kuitenkin vain arvio, johon moni asia laina-aikana voi vaikuttaa.

Kokonaiskulut voivat muuttua esimerkiksi lainan viitekoron vaihteluiden takia. Myös lyhennysvapaiden kuukausien pitäminen ja isompien lyhennyserien maksaminen muuttavat lainan kokonaiskuluja.

Arviota kokonaiskuluista voi kuitenkin käyttää lainatarjousten vertailuun. Näin löytää edullisimman tarjouksen, eikä päädy maksamaan tarpeettoman korkeaa korkoa tai muita kuluja.

Kuka voi saada pienikorkoisen lainan?

Pienikorkoista lainaa voi saada silloin, kun oma taloudellinen tilanne on vakaa, ja on hoitanut raha-asiat huolellisesti.

Vakuudettoman lainan hakeminen edellyttää ainakin seuraavia asioita:

Lainan korkoon vaikuttaa se, kuinka suureksi riski lainan myöntämisen suhteen arvioidaan.

Vakituinen työpaikka, säännölliset tulot ja hyvä taloudellinen tilanne mahdollistavat yleensä edullisen koron saamisen.

Lainaa voi myös hakea yhdessä puolison tai muun läheisen kanssa, jolloin molemmat vastaavat lainan takaisinmaksusta. Sen ansiosta lainanmyöntäjän riski on pienempi, ja lainan korko on edullisempi.

Vertailu kannattaa - Kilpailuta lainaa pienellä korolla

Lainatarjousten vertailu on maksutonta ja ei-sitovaa. Voit pyytää tarjouksia useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta, eikä niiden joukosta tarvitse valita yhtäkään, jos korko ja ehdot eivät ole riittävän hyvät.

Vertailussa kannattaa hyödyntää netin vertailupalveluita. Tämä säästää omaa aikaa, kun kymmenien lainahakemusten sijaan riittää, että täyttää vain yhden.

Kun haluat löytää lainaa pienellä korolla, toimi näin:

  1. Täytä hakemus lainojen vertailupalvelussa. Hakemuksesi lähetetään puolestasi useille pankeille ja rahoituslaitoksille.
    Vastaanota alustavia tarjouksia.
  2. Automaattisen päätöksenteon ansiosta tarjouksia tulee nopeasti. Joskus osa tarjouksista saattaa tulla hieman hitaammin, joten odota kaikkien saapumista ennen vertailua.
  3. Vertaile ja valitse paras. Vertaile saamiasi lainatarjouksia kustannusten ja ehtojen osalta. Valitse näiden joukosta pienikorkoisin laina.
  4. Hyväksy tarjous ja toimita liitteet. Lainatarjous hyväksytään pankkitunnuksilla. Usein tässä vaiheessa varmistetaan vielä tulotiedot joko liitteiden tai tilitapahtumien perusteella.
  5. Vastaanota lopullinen lainasopimus ja lainasumma. Tulotietojen tarkistamisen jälkeen saat lopullisen lainasopimuksen, minkä jälkeen lainasumma voidaan maksaa tilillesi. Parhaimmillaan saat lainan käyttöösi jo saman päivän aikana.

Vertailupalveluiden yhteistyökumppanit ovat luotettavia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Niiden kautta löydät pienikorkoisen lainan helposti, nopeasti ja turvallisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Pienikorkoisen lainan korkoprosentti on mahdollisimman edullinen. Korko ei ole kuitenkaan ainoa lainaan liittyvä kustannus, vaan usein veloitetaan myös erilaisia sivukuluja. Ne vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin, joten edullista lainaa etsiessä kannattaa valita todellisen vuosikoron osalta edullisin tarjous.

Pienikorkoinen laina voi olla myös vakuudeton. Tällöin lainan myöntäminen ei edellytä vakuuksien asettamista tai takaajaa lainalle. Lainatarjouksien korko on yleensä yksilöllinen.

Vakuudetonta lainaa voi hakea 100–60 000 euroa. Lainan käyttötarkoitus voi olla esimerkiksi asunnon remontointi, matkustelu, asunnon käsiraha tai pienempi arjen kuluttaminen. Vakuudettoman lainan käyttöä ei ole rajattu tiettyyn tarkoitukseen, vaan lainan myöntämisen jälkeen sen voi käyttää haluamallaan tavalla.

Vertailun tavoitteena on löytää lainaa pienellä korolla. Lainojen hinnoittelu vaihtelee, joten sama hakija voi saada koron ja kulujen osalta eri hintaisia tarjouksia. Vertailun kautta voi säästää lainan kokonaiskuluissa satoja tai jopa tuhansia euroja.