Omalaina kokemuksia (2024): Lue rehellinen arvostelu Suomen suosituimmasta lainanvälittäjästä

Omalaina on tunnettu suomalainen lainavertailupalvelu, jonka kautta voi hakea useita eri lainatyyppejä. Omalaina kilpailuttaa lainahakemukset hakijan puolesta.

Tässä artikkelissa käymme läpi Omalainan tarjoamat rahoitusvaihtoehdot, lainan hakemisen kriteerit ja tutustumme Omalainaan yrityksenä sekä sen saamaan asiakaspalautteeseen.

5/5

Lainamäärä:

500 – 60 000 €

Takaisinmaksu:

1 – 15 vuotta

Korko:

4,19 – 19 %

Ikäraja:

18v

Millaisia lainoja Omalainan kautta voi hakea?

Omalainan kautta voi hakea vakuudetonta lainaa. Omalainan kautta on mahdollista hakea kulutusluottoa, joustoluottoa, autolainaa ja pikavippejä. Omalainan kautta voi myös kilpailuttaa jo olemassa olevat lainat ja yhdistää ne yhdeksi yhdistelylainaksi paremmalla korolla.

Omalainan kautta pienin haettava lainasumma on 500 euroa, ja maksimissaan lainaa voi hakea 60 000 euroa. Laina-aika on 1–20 vuotta.

Mitä ehtoja lainan hakemiseen Omalainan kautta on?

Omalainan kautta lainaa voivat hakea kaikki täysi-ikäiset Suomessa asuvat henkilöt. Omalainan kautta lainaa voi hakea myös eläkeläiset ja tukia saavat, kunhan tulot ovat riittävät ja säännölliset lainan takasin maksamiseen.

Vaatimukset lainan kilpailuttamiseen ja hakemiseen Omalainalta:

Miksi lainan hakemiseen kannattaa valita Omalaina?

Omalaina on luotettava kotimainen lainapalvelu, jolla on jo yli 300 000 asiakasta Suomessa. Omalainan kautta voi hakea lainaa moniin eri tarkoituksiin, ja lainanhakuprosessi on yksinkertainen ja nopea.

Omalainan kautta lainan hakeminen ja lainan kilpailuttaminen on vaivatonta: siihen tarvitaan vain yksi lainahakemus, jonka täyttäminen on helppoa. Myöntävän lainapäätöksen jälkeen rahat maksetaan tilille nopeimmillaan samana päivänä.

Miten lainaa haetaan Omalainan kautta?

Lainahakemus tehdään sähköisesti Omalainan verkkosivuilla. Lainan hakeminen on ilmaista eikä hakemuksen lähettäminen sido hakijaa mihinkään.

Lainahakemukseen täytetään haettava lainasumma ja laina-aika, henkilötiedot, yhteystiedot, tietoa työstä ja koulutuksesta, tiedot muista lainoista, pankkitiedot ja lainan käyttötarkoitus.
Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen Omalaina lähettää mahdolliset lainatarjoukset, joita hakija voi verrata. Laina hyväksytään verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, mikä todentaa hakijan henkilöllisyyden.

Myöntävän lainapäätöksen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan hakijan tilille kolmen päivän kuluessa. Yleensä rahat saa jo saman päivän aikana, riippuen hakijan pankista ja mihin kellonaikaan laina on haettu.

Lain mukaan lainoja ei myönnetä klo 23.00–07.00 välisenä aikana, jolloin laina käsitellään ja maksetaan seuraavana pankkipäivänä.

Lainojen yhdistäminen Omalainan kautta

Monille Omalainan käyttäjille on käynyt ilmi, että palvelun suurimpia etuja on mahdollisuus yhdistää olemassa olevia lainoja. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että otat yhden suuremman lainan, jolla maksat pois kaikki pienemmät lainasi. Tämä voi johtaa merkittäviin säästöihin kuukausittaisissa lainanhoitokuluissa ja koroissa.

Useat Omalainan käyttäjät ovat kokeneet, että lainojen yhdistäminen on helpottanut heidän taloudenhallintaansa. Sen sijaan, että maksaisit useita eri lainoja eri lainanantajille eri päivinä, sinulla on yksi laina, jonka maksat kerran kuukaudessa. Tämä yksinkertaistaa budjetointia ja auttaa sinua pysymään kartalla omista talousasioistasi.

Lainojen yhdistäminen ei kuitenkaan sovi kaikille, ja on tärkeää huomata, että yhdistelylainan kokonaiskustannukset voivat olla suuremmat kuin alkuperäisten lainojen yhteiskustannukset, jos yhdistelylainan takaisinmaksuaika on merkittävästi pitempi. Tämän takia on aina suositeltavaa harkita lainojen yhdistämistä huolellisesti ja vertailla eri lainatarjouksia.

Minkälainen korkotaso Omalainan lainoissa on?

Lainan korko on aina henkilökohtainen, ja perustuu luotonmyöntäjän tekemään riskiarviointiin. Se, kuinka paljon ja millä ehdoilla lainaa voi saada, riippuu riskiarviosta, joka määrittää hakijan luottokelpoisuuden.

Jokaisella Omalainan yhteistyökumppanilla on omat kriteerinsä luottopäätösten tekemisessä. Hakijan luottokelpoisuuteen vaikuttaa muun muassa hakijan työsuhde, tulojen määrä ja säännöllisyys, asumismuoto, ruokakunnan koko sekä muut olemassa olevat lainat.

Lainan korko riippuu rahoituslaitoksesta, joka on valmis myöntämään lainan. Lainoille asetetun korkokaton vuoksi lainan todellinen vuosikorko voi olla enintään 15 % + lainan viitekorko. Keskimäärin Omalainan kautta haettujen lainojen todellinen vuosikorko on 10–15 %.

Lainan koron näkee lainatarjouksesta ennen lainan hyväksymistä.

Omalainan yhteistyökumppanit

Omalainalla on noin parikymmentä yhteistyökumppania, joiden määrä voi hieman vaihdella ajankohdasta riippuen. Ajantasaisen listan kumppaneista voi tarkistaa Omalainan sivuilta.

Omalainan yhteistyökumppaneihin kuuluu sekä suomalaisia että ulkomaisia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. Omalainan yhteistyökumppanit ovat Suomen Finanssivalvonnan hyväksymiä ja valvomia.

Mikä yritys omistaa Omalainan?

Omalaina on osa suurta Sambla-konsernia. Sambla Group AB -konserni on Ruotsissa vuonna 2014 perustettu lainanvälittäjä, joka toimii kaikissa Pohjoismaissa. Sambla aloitti toimintansa vuonna 2017 Suomessa ja toimii maan lakien mukaisesti.

Omalainan asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Omalainan asiakaspalvelu toimii sähköisesti. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä maanantaisin klo 09.30-16.00 ja tiistaista perjantaihin klo 9.00-16.00.

Kokemuksia Omalainasta

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristian Jaakkola
Kristian Jaakkola
9 months ago

Omalaina pelasti pinteestä silloin kun muut lainanvälittäjät eivät myöntäneet lainaa. En voisi suositella palvelua enempää!

Asiakkaiden kokemukset Omalainasta ovat suurimmaksi osaksi erittäin myönteisiä. Asiakkaat kehuvat Omalainan selkeää lainanhakuprosessia ja lainatarjousten kohtuullista korkoa.

Lisäksi Omalaina saa hyvää palautetta sen laajasta yhteistyökumppaniverkostosta ja mahdollisuudesta hakea eri tyyppisiä lainoja rahallisesti laajalla haitarilla. Asiakkaat antavat myös plussaa lainapalvelun kotimaisuudesta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Omalaina on suomalainen palvelu, joka tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden hakea lainaa useilta eri lainantarjoajilta. Palvelu kilpailuttaa lainat puolestasi, jolloin sinun on mahdollista saada edullisin ja omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva laina.
Omalainan kautta voi tällä hetkellä hakea lainaa 500-60 000 euron väliltä. Lainan suuruus riippuu omista tarpeistasi ja taloudellisesta tilanteestasi.
Omalaina kilpailuttaa useita lainantarjoajia, joten korko voi vaihdella merkittävästi eri lainojen välillä. Korko riippuu lainan määrästä, takaisinmaksuajasta sekä hakijan henkilökohtaisesta luottokelpoisuudesta. Omalaina pyrkii aina löytämään mahdollisimman edullisen lainan jokaiselle hakijalle.
Kyllä, Omalaina on luotettava ja turvallinen palvelu. Se noudattaa kaikkia Suomen lakeja ja asetuksia, ja sen toimintaa valvotaan viranomaisten toimesta.
Omalainan kautta haetut lainat ovat vakuudettomia, joten et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia. Jokainen lainantarjoaja kuitenkin määrittelee omat ehtonsa, joten joissakin tapauksissa vakuudet tai takaaja voi olla tarpeen.
Useimmiten lainapäätös saadaan hyvin nopeasti, jopa saman päivän aikana. Se kuitenkin riippuu monista tekijöistä, kuten haettavan lainan suuruudesta ja lainantarjoajien aikatauluista.