Paras lainan kilpailutus – Kokemuksia parhaista kilpailuttajista

Lainan kilpailutus kannattaa, koska vain siten on mahdollista löytää edullisin laina. Kilpailuttaminen on kaikkein näppärintä silloin, kun siihen hyödyntää kilpailutuspalvelua.

Näin lainatarjouksia ei tarvitse pyytää itse, vaan kilpailutuspalvelu hoitaa homman puolestasi.

Lainapalvelu

Pankit:

Määrä / aika / korko:

26

500 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
4,19 - 19 %

24

500 - 70 000 €
1 - 15 vuotta
4,5 - 19 %

20

1000 - 60 000 €
1 - 20 vuotta
4 - 19 %

23

500 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
4,19 - 19 %

22

1000 - 60 000 €
1 - 15 vuotta
4,41 - 19 %

Mitä lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa?

Vaikka lainojen kilpailuttamisesta puhutaan paljon, moni lainaa harkitseva pyytää tarjouksen vain omasta pankista tai muulta tutulta luotonmyöntäjältä. Jos laina myönnetään, tartutaan tähän ensimmäiseen tarjoukseen ilman suurempaa hintavertailua.

Jokainen lainoja tarjoava toimija määrittelee itse omien lainatuotteidensa hinnat, joten eri toimijoiden välillä voi olla suurta vaihtelua hinnoittelun suhteen. Lainojen kilpailuttamisen tavoitteena on päästä vertailemaan eri lainatarjouksia, jotta olisi mahdollista löytää mahdollisimman edullinen luotto.

Kun lainat kilpailutetaan, pyydetään useilta lainanmyöntäjiltä tarjouksia ja verrataan niitä toisiinsa. Yleisimmin tärkein vertailuperuste on lainan hinta, mutta samalla voidaan vertailla myös lainaehtoja.

Lainan kilpailutus on paras tapa löytää halvin laina

Lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia, joten oman lainan hinnan saa tietoon vain pyytämällä tarjouksia. Lainan hakeminen vain yhdestä paikasta voi kuitenkin johtaa siihen, että korkoja ja kuluja maksetaan laina-aikana huomattavasti enemmän kuin olisi tarpeen.

Lainan kilpailuttaminen onkin paras tapa löytää itselleen edullisin laina, ja kilpailutuspalvelua hyödyntämällä lainantarjoajat saa kilpailutettua hetkessä.

Lainanvälittäjä kilpailuttaa pankit ja rahoituslaitokset hakijan puolesta välittämällä hakemuksen kaikille yhteistyökumppaneilleen. Nämä tekevät sitten lainatarjouksia, joita hakija pääsee vertailemaan.

Tarjouksia on helppo vertailla toisiinsa parhaan löytämiseksi. Myös muita lainaehtoja voidaan vertailla, mutta yleensä hakija valitsee suoraan halvimman lainan. Näin kilpailuttamisella saadaan suurin hyöty, kun lainan takaisinmaksuaikana säästetään koroissa ja muissa kuluissa.

Vinkit parhaan lainan kilpailuttajan valintaan

Netissä on nykyään runsaasti kilpailutuspalveluita, joiden kautta voi lähteä etsimään edullisinta lainaa. Kun miettii, missä laina kannattaa kilpailuttaa, suosittelemme kiinnittämään erityistä huomiota seuraaviin asioihin.

 1. Yhteistyökumppanien määrä: Mitä enemmän lainanvälittäjällä on yhteistyökumppaneita, sitä laajemman vertailun pääsee tekemään. Sitä kautta on todennäköisintä myös löytää edullisin tarjous.
 2. Lainantarjoajien korkotaso: Kilpailutukseen kannattaa sisällyttää ne pankit ja rahoituslaitokset, jotka myöntävät useimmiten lainaa edullisella korolla. On kuitenkin hyvä muistaa, että oman henkilökohtaisen korkotason saa tietää vain pyytämällä lainatarjouksen.
 3. Sivuston toimivuus: Jotta lainan kilpailutus on suvujaa, on tärkeää, että sivusto on helppokäyttöinen ja toimiva.
 4. Positiiviset käyttäjäkokemukset: Netistä löytyy usein myös muiden palvelua käyttävien kokemuksia. Mikäli nämä ovat positiivisia, kannattaa palvelua kokeilla myös itse.
 5. Hakemus on mahdollista myös peruuttaa helposti: Joskus lainatarjouksiin tutustumisen jälkeen saattaa päätyä hylkäämään kaikki tarjoukset. Tällöin on tärkeää, että hakemuksen pääsee peruuttamaan helposti.
 6. Asiakaspalvelu tavoitettavissa monella tapaan: Joskus lainan kilpailuttamisessa tai sivuston käyttämisessä voi kaivata apua. On tärkeää, että lainanvälittäjältä löytyy asiakaspalvelu, johon saa yhteyden helposti. Vastauksen saaminen tulee olla nopeaa, jotta lainaprosessi etenee sujuvasti.

Paras lainan kilpailutus – Esittelyssä TOP 6 kilpailutuspalvelut

Olemme tutustuneet lukuisiin lainanvälittäjiin ja valinneet niiden joukosta parhaat. Kilpailutuspalveluita vertaillessa kiinnitämme erityistä huomiota yllä mainittuihin asioihin.

Katso alta kilpailutuspalvelut, joita suosittelemme juuri nyt.

1. Omalaina - Paras kilpailutuspalvelu vuonna 2023

Omalaina on täysin kotimainen palvelu, joka on ehtinyt kilpailuttamaan jo yli 300 000 suomalaisen lainat.

Se nousee parhaaksi lainojen kilpailutuspalveluksi erityisesti yhteistyökumppanien määrän takia. Omalainan kautta onkin mahdollista tehdä erittäin laaja lainavertailu vain yhden hakemuksen kautta.

Omalaina on perustettu jo vuonna 2013, joten sillä on jo pitkä kokemus lainojen kilpailuttamisesta. Sivuston käyttäminen on helppoa, ja palvelun kautta pääsee tekemään kattavan lainavertailun.

Yhteistyökumppanien joukkoon kuuluu sekä kotimaisia että pohjoismaisia lainantarjoajia. Nämä kaikki ovat erittäin luotettavia toimijoita, ja parhaimmillaan lainasumma maksetaan tilille vain vartissa.

2. Rahalaitos - Kattavin lainan kilpailutus

Tämän hetken kattavin lainojen kilpailutuspalvelu on Rahalaitos. Palvelussa pääsee helposti vertailemaan jopa 25 eri lainanmyöntäjän tarjoukset ja valitsemaan niiden joukosta edullisimman.

Rahalaitos on ainoa palvelu, joka mahdollistaa tällä hetkellä lainojen kilpailuttamisen aina 70 000 euroon asti. Tällöin lainaa ei kuitenkaan voi hakea yksin, vaan yhdessä toisen hakijan kanssa.

Yrityslainat voi puolestaan kilpailuttaa aina 250 000 euroon asti Rahalaitoksen kautta. Tätä suurempia lainasummia ei yleensä myönnetä vakuudettomana, vaan lainan pantiksi tarvitaan jo vakuuksia. Yrityslainat maksetaan takaisin yleensä korkeintaan parin vuoden aikana.

3. Sortter - Suomen luotettavin vertailupalvelu

Sortter on Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan Suomen luotettavin kilpailutuspalvelu. Myös Sortter on täysin kotimainen palvelu, jonka kautta pääsee tekemään kattavan lainavertailun.

Sortterin tavoitteena on tehdä lainojen kilpailuttamisesta helppoa ja nopeaa. Palvelun kautta on mahdollista saada jopa 20 lainatarjousta luotettavilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Hintatiedot on esitetty selkeästi, jotta lainatarjousten joukosta on helppo löytää edullisin vaihtoehto.

Yritykset voivat myös kilpailuttaa Sortterin kautta yrityslainat ja yrityslimiitit. Laskurahoituksen kilpailuttaminen mahdollistaa puolestaan yrityksen laskujen muuttamisen rahaksi heti.

4. Uno Laina - Uusi lainan kilpailuttaja

Uno Laina on uudempi lainojen kilpailuttaja, jonka taustalta löytyy kuitenkin pitkä osaaminen muiden Pohjoismaiden lainamarkkinoilta.

Yhteistyökumppanien joukosta löytyy luotettavia pohjoismaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Vakuudellista yhdistelylainaa voi hakea jopa suurempia summia, mikäli vakuuksien arvo riittää.

Uno Lainan kautta voi lähteä kilpailuttamaan myös asuntolainat tai siltarahoituksen, jonka avulla voi olla mahdollista ostaa uusi asunto ennen kuin edellinen on myyty.

5. Zmarta - Kokenut kilpailutuspalvelu

Zmarta on perustettu jo vuonna 1999, joten palvelulla on erittäin laaja kokemus pohjoismaisista lainamarkkinoista.

Yritys toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa tarjoten laajasti vertailupalveluita. Yhteensä Zmartalla on yli 150 yhteistyökumppania, joiden joukkoon kuuluu pankkien ja rahoituslaitosten lisäksi muun muassa vakuutus- ja sähköyhtiöitä.

Zmartan kautta on myös mahdollista ottaa Tuloturva, jonka avulla voi turvata lainan takaisinmaksua sairauden tai työttömyyden varalta. Tuloturvaa voi hakea lainaa hakiessa tai lisäpalveluna jälkikäteen.

6. Etua.fi - Suomen ensimmäinen lainavertailupalvelu

Etua.fi on perustettu vuonna 2008, joten se on ehtinyt toimimaan Suomessa jo pitkään. Sivuston kautta on mahdollista kilpailuttaa myös asuntolainat, mutta lainan saaminen edellyttää vielä erillistä neuvottelua lainaa tarjoavan pankin kanssa.

Palvelun kautta ei ole välttämättä saatu parhaita korkotarjouksia, joten osa lainanhakijoista on päätynyt kilpailuttamaan lainat muualla.

Vaikka Etua.fi tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa myös asuntolainat, ei hakemusta välitetä kaikille yhteistyökumppaneille. Siten kovin kattavaa vertailua ei ole mahdollista saada, ja hakija joutuu kilpailuttamaan pankit tämän lisäksi itse.

Lainan kilpailutus askel askeleelta

Vakuudettoman lainan kilpailuttaminen ei vie sen kauempaa kuin lainan hakeminen suoraan lainantarjoajalta. Tarjouksia saa erittäin nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen ja vertailun jälkeen niistä pääsee valitsemaan edullisimman.

Kilpailuta lainat kauttamme seuraavasti:

 1. Valitse kilpailutuspalvelu.
 2. Täytä hakemus lainanvälittäjän sivuilla. Saat lainatarjouksia vain minuuteissa hakemuksen lähettämisen jälkeen.
 3. Vertaile tarjouksia edullisimman löytämiseksi.
 4. Jos joku lainatarjouksista osoittautuu sopivaksi, voit hyväksyä sen pankkitunnuksillasi.
 5. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen saat lainan käyttöösi.

Hakemus kannattaa täyttää aina huolellisesti ja oikeilla tiedoilla, jolloin sen käsittely on nopeaa ja sujuvaa. Hakemuksen käsittelyn yhteydessä tarkistetaan myös aina hakijan luottotiedot.

Lainatarjouksia saa yleensä hetkessä, mutta joskus osa tarjouksista tulee vuorokauden sisällä hakemuksen lähettämisestä. Mikäli lainan tarve ei ole kiireinen, kannattaa odottaa kaikkien tarjousten saapumista ennen lopullisen valinnan tekemistä.

Lainanmyöntäjä voi myös tarjota pikamaksua, jolloin lainasumman saa käyttöön vartin sisällä lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Useimmiten lainasumman saaminen tilille vie kuitenkin muutaman arkipäivän.

Kuka voi kilpailuttaa lainat?

Yleisellä tasolla suurin osa Suomessa pysyvässä asuvista ihmisistä voi kilpailuttaa lainat. Vähimmäisvaatimukset lainojen kilpailuttamiseen ovat kuitenkin seuraavat:

Jokainen lainantarjoaja määrittelee itse kriteerit sille, kuka voi hakea lainaa. Jos päätät kuitenkin käyttää lainan hakemiseen kilpailutuspalvelua, sinun ei tarvitse käyttää aikaa kriteerien läpikäymiseen.

Koska hakemus välitetään parhaimmillaan jopa useille kymmenille lainantarjoajille, löytyy niiden joukosta todennäköisesti toimijoita, joiden vaatimukset täytät.

Näin paljon voit säästää kilpailuttamalla lainat

Lainan kilpailutus todella kannattaa ja sen avulla voi säästää parhaimmillaan jopa nelinumeroisen summan lainan takaisinmaksun aikana. Erityisesti suuremman lainasumman kohdalla pieneltä tuntuva ero korkoprosentissa voi tuoda vuosien aikana isot säästöt kustannuksissa.

Alla olevassa esimerkissä lainanhakija päättää lähteä kilpailuttamaan lainatarjoukset. Lainaa haetaan 15 000 euroa ja se käytetään isompaan kodin remonttiin.

Lainatarjous A

Lainatarjous B

Lainasumma

15 000 €

15 000 €

Takaisinmaksuaika

7 vuotta

7 vuotta

Nimelliskorko

14,9 %

7,9 %

Tilinhoitomaksu

12,50 €/kk

4 €/kk

Avausmaksu

0 €

0 €

Todellinen vuosikorko

17,66 %

8,77 €

Kuukausierä

301,11 €

237,05 €

Kulujen osuus kokonaiskustannuksista

1 050 €

336 €

Korkojen osuus kokonaiskustannuksista

9 243,32 €

4 576,22 €

Kokonaiskustannukset

25 293,32 €

19 912,22 €

Tässä tapauksessa kilpailuttamalla voidaan säästää 5 381,1 euroa, kun valitaan Lainatarjous B. Säästö saavutetaan sillä, että toisessa lainatarjouksessa on pienempi nimelliskorko ja tilinhoitomaksu.

Lainan kilpailutus kokemuksia lainanhakijoilta

Suomalaisilla on runsaasti kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta ja kilpailutuspalveluiden käytöstä. Yleisesti palvelut koetaan helppokäyttöisiksi ja lainavertailu käy nopeasti. Mikäli tarvitsee apua hakemuksen täyttämiseen, on sitä ollut saatavilla nopeasti useimpien lainanvälittäjien puhelinpalveluissa.

Lainanhakijat ovat löytäneet kilpailuttamisen kautta edullisia lainoja erilaisiin tarpeisiin. Kilpailutuspalveluiden nopeus on yllättänyt, kun lainasumma on saatu jo saman tai seuraavan arkipäivän aikana tilille.

Kilpailutuksen kautta on saatu apua myös lainojen yhdistelemiseen. Aiemmin otetut kalliimmat pikavipit on myös saatu yhdistettyä yhdeksi isommaksi lainaksi, minkä jälkeen lainojen lyhentämiseen on kulunut huomattavasti vähemmän rahaa kuukaudessa.

Mitä tehdä, jos lainojen kilpailuttaminen ei ole mahdollista?

Aina lainojen kilpailuttaminen ei ole mahdollista. Lainaa hakiessa tarkistetaan aina luottotiedot, ja maksuhäiriömerkinnät estävät lainojen kilpailuttamisen.

Maksuhäiriömerkinnät poistuvat nykyään nopeammin, joten edelliset maksamattomat velat kannattaa hoitaa pois ennen kuin miettii uutta velkaa.

Mikäli aiemmista lainoista on vaikea selviytyä, kannattaa olla yhteydessä velkaneuvontaan. Joissain tapauksissa on myös mahdollista saada Takuusäätiön takaama järjestelylaina, joka voi auttaa saamaan talouden tasapainoon.

Joskus voi kuitenkin käydä niin, että lainatarjouksia ei saa, vaikka luottotiedot ovat kunnossa. Tähän voi olla useita syitä, kuten:

On myös hakijan etu, että lainaa ei myönnetä silloin, jos se tulee vetämään talouden liian tiukalle. Tällöin kannattaa joko maksaa jo olemassa olevia lainoja pois tai kasvattaa tuloja esimerkiksi lisätyön avulla.

Ennen lainan hakemista kannattaa myös laskea oman talouden budjetti, jolla voi varmistua siitä, että haettavasta lainasta on realistista selviytyä. Näin on myös todennäköisintä saada lainatarjouksia edullisella korolla.

Lainan kilpailutus on helppo ja nopea tapa säästää rahaa

Lainan kilpailutus tarkoittaa lainatarjousten pyytämistä useilta lainantarjoajilta. Tarjoukset ovat aina hakijakohtaisia, joten itselleen tarjottavien lainojen kustannukset saa tietoon vain pyytämällä tarjouksia.

Kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää edullisin lainatarjous ja saavuttaa siten säästöä lainakustannuksissa. Tähän kannattaa hyödyntää kilpailutuspalvelua, jolloin yhden hakemuksen täyttäminen riittää. Tämä välitetään lainanvälittäjän yhteistyökumppaneille, jotka tekevät halutessaan lainatarjouksen.

Lainojen kilpailutus voi tuoda isommissa lainasummissa jopa tuhansien eurojen säästön laina-aikana. Myös pienemmät lainasummat kannattaa kuitenkin kilpailuttaa, jotta välttää maksamasta turhaan paljon lainasta.

Usein kysyttyä lainojen kilpailuttamisesta

Lainojen kilpailutus tarkoittaa sitä, että lainatarjouksia pyydetään useammasta kuin yhdestä paikasta. Näin päästään vertailemaan lainatarjouksia edullisimman löytämiseksi.

Lainojen kilpailuttaminen on aina maksutonta lainanhakijoille. Kilpailutuspalvelut saavat palkkiot lainantarjoajilta eli pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.

Vain kilpailuttamisen kautta voi tietää, kuinka edullisesti laina on mahdollista saada. Parhaimmillaan lainan kilpailutus voi tuoda jopa satojen tai tuhansien eurojen säästöt.

Mikäli kilpailuttamalla ei saa riittävän edullisia lainatarjouksia tai ne eivät muusta syystä ole itselleen sopivia, ei niitä ole pakko hyväksyä. Tarjousten pyytäminen ei siten sido sinua vielä ottamaan lainaa.

Lainan korkoprosenttiin vaikuttaa moni eri lainaan ja lainanhakijaan liittyvä tekijä. Tällaisia ovat esimerkiksi lainantarjoajan oma hinnoittelu, lainasumma, takaisinmaksuaika ja hakijan luottokelpoisuus.