Ferratum kokemuksia (2023): Lue miksi tämä joustoluotto on PARAS vaihtoehto

Ferratum on suomalainen, pitkänlinjan rahoituspalveluita tarjoava yritys. Tässä artikkelissa tutustumme Ferratumiin yrityksenä sekä sen tarjoamaan Joustava-luotto -lainaan, lainanhakuprosessiin ja asiakkaiden kokemuksiin.

5/5

Lainamäärä:

1 – 4000 €

Takaisinmaksu:

3 – 54 kk

Korko:

9,5 – 13,95 %

Ikäraja:

22v

Minkälaista lainaa Ferratum tarjoaa?

Ferratumin kautta voi hakea Joustava-nimistä joustoluottoa 4 000 euroon saakka. Joustoluottoa voi nostaa käytettäväksi milloin tahansa luottolimiitin rajoissa. Käytetyn luoton voi maksaa takaisin kerralla tai sovituissa erissä.

Ferratumin Joustava-luotto on jatkuvasti käytössä sen jälkeen, kun luoton on saanut käyttöön. Kun luotto on lyhennetty, voi luottoa nostaa käyttöön uudelleen ilman uutta hakemusta.

Luottotilin pitäminen avoinna on maksutonta, mikäli luottoa ei ole nostettu käyttöön. Käytössä olevaa luottoa maksetaan kuukausittain todellisen vuosikoron perusteella.

Mikäli joustoluottotilin haluaa sulkea, on se tehtävä erikseen. Jotta tili voidaan sulkea, on koko käyttöön nostettu luotto kuitenkin maksettava ensin takaisin.

Joustava-lainalle voi hakea tarvittaessa maksutonta eräpäivän siirtoa ja maksuvapaata. Maksuvapaata voi saada enintään kaksi kuukautta 12 kuukauden sisällä.

Ferratum tarjosi aiemmin myös pieniä kulutusluottoja vuoteen 2023 saakka, mutta kertalainaa ei ole enää mahdollista hakea.

Kuka voi hakea lainaa Ferratumilta?

Ferratum arvioi jokaisen lainaa hakevan henkilön maksukyyn erikseen. Lainan määrä ja takaisinmaksusuunnitelma lasketaan jokaiselle siis henkilökohtaisesti. Tämän tarkoituksena on varmistaa, että laina on sopiva asiakkaan maksukyvyn kannalta.

Ferratumin joustoluottoa voi hakea, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

Miksi lainaa kannattaa hakea Ferratumilta?

Ferratum on hyvämaineinen, pitkänlinjan luotonmyöntäjä, jonka toiminta on saanut alkunsa Suomessa. Ferratum on vastuullinen lainanmyöntäjä, ja lainan kaikki kustannukset ovat selvillä ennen lainan hyväksymistä.

Ferratumin kautta on mahdollista saada lainaa nopeasti ja joustavasti selkeillä lainaehdoilla.

Miten Ferratumin lainan hakeminen onnistuu?

Ferratumin lainan hakeminen onnistuu helposti netissä. Lainan hakemista varten tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne hakijan henkilöllisyyden varmentamiseen.

Ferratumin sivuilla on lainalaskuri, jonka avulla voi katsoa, mikä on halutun lainasumman kuukausittaisen lyhennyksen määrä.

Lainahakemuksen tekeminen käy nopeasti Ferratumin verkkosivuilla seuraavien vaiheiden kautta:

  1. Ensin valitaan lainasumma sekä laina-aika ja täytetään vaaditut yhteystiedot.

  2. Lainahakemus tulee täyttää huolellisesti ja tarvittaessa siihen voi lisätä vaaditut liitteet.

  3. Hakijan on tunnistauduttava verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

  4. Lainatarjous lähetetään sähköpostiin.

  5. Mikäli hakija saa myöntävän lainapäätöksen, on lainasumma nostettavissa nopeasti.

Ferratumin asiakaspalvelu käsittelee hakemukset arkena klo 09.00–17.00 välisenä aikana, ja normaalisti lainahakemukset käsitellään saman päivän aikana, mikäli lainahakemuksessa ja liitteissä on kaikki tarvittavat tiedot.

Ferratumin lainasopimus on mahdollista peruuttaa 14 vuorokauden kuluessa myöntävän lainapäätöksen jälkeen.

Mikä on Ferratum lainan korko?

Joustoluoton nimelliskorko on aina kiinteä 19,97 %. Joustava-lainassa ei ole avaus- tai nostopalkkiota, mutta lainasta veloitetaan kuukausittainen palvelumaksu, joka on 12 euroa. Lainan kuukausittainen minimilyhennys on vähintään 40 euroa tai 3 % avoimesta kokonaissaldosta.

Joustoluoton todellinen vuosikorko on puolestaan 29,79 %. Todellinen vuosikorko kattaa lainan nimelliskoron ja muut kustannukset.

Jos lainalle myönnetään lyhennysvapaa kuukausi, veloitetaan siitä 5 euroa per kerta, mutta kuitenkin maksimissaan 20 euroon saakka vuositasolla.

Ferratumin joustoluotolle sovitaan maksuaikataulu lainan myöntämisen yhteydessä. Halutessaan asiakas voi kuitenkin lyhentää lainaa myös sovittua isomman erän tai koko lainasumman kerralla kuluitta.

Mikä yritys omistaa Ferratumin?

Ferratum on perustettu Suomessa vuonna 2005, ja nykyään se toimii 15 eri maassa. Ferratum listautui Frankfurtin pörssiin vuonna 2015.

Ferratum vaihtoi nimensä Multitude SE:ksi kesällä 2021, ja nykyään Ferratumin palveluita tarjoaa Multitude Bank, joka kuuluu Multitude Group -konserniin. Ferratum on rekisteröity Maltalle, ja sen toimintaa valvoo Maltan rahoituspalveluviranomainen.

Ferratum Group -konserniin kuuluu myös yrityslainoja myöntävä CapitalBox ja mobiilipankki SweepBank.

Ferratumin asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Ferratumin asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 09.00-17.00. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä:

Kokemuksia Ferratumista ja sen lainasta

Ferratum on ollut toiminnassa jo pitkään, joten palvelusta on ehtinyt kertyä monipuolisesti kokemuksia. Pääosin asiakkaiden kokemukset yrityksestä ja sen myöntämistä lainoista ovat positiivisia.

Ferratumia kehutaan nopeaksi, asialliseksi ja luotettavaksi lainapalveluksi. Myös Ferratumin asiakaspalvelu saa kiitosta ystävällisyydestä ja ripeästä toiminnasta. Ei olekaan yllättävää, että Pienipikavippi.fi -sivuston lukijoiden mukaan Ferratum on vuoden 2023 paras lainapalvelu.

Usein kysytyt kysymykset

Ferratum lainan hakeminen on yksinkertainen prosessi. Aloita menemällä Ferratumin verkkosivuille ja valitsemalla haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika. Seuraavaksi täytät henkilötietosi ja lähetät hakemuksen. Ferratum tarkistaa luottotietosi ja tekee päätöksen. Jos hakemuksesi hyväksytään, rahat siirretään tilillesi.

Asiakkaiden kokemukset Ferratumin kanssa vaihtelevat. Monet asiakkaat arvostavat yksinkertaista ja nopeaa lainanhakuprosessia. Asiakaspalveluun ollaan yleensä tyytyväisiä. Joissain tapauksissa asiakkaat ovat ilmaisseet huolta korkeista koroista ja maksuista, joten on tärkeää ymmärtää lainan ehdot ennen sen hakemista.

Ferratumin lainojen korot voivat vaihdella merkittävästi lainan määrästä, takaisinmaksuajasta ja asiakkaan luottoprofiilista riippuen. On tärkeää tarkistaa korkotiedot ja muut kulut huolellisesti ennen lainan hakemista.

Ferratum pyrkii siirtämään lainan tilillesi mahdollisimman nopeasti. Yleensä, jos lainahakemus hyväksytään, rahat siirretään tilillesi muutaman tunnin sisällä.

Ferratumin tarjoamat lainat ovat vakuudettomia, mikä tarkoittaa, että et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Lainapäätös perustuu luottotietoihisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Jos kohtaat taloudellisia vaikeuksia ja et pysty maksamaan lainaasi takaisin ajallaan, ota heti yhteyttä Ferratumin asiakaspalveluun. He voivat auttaa sinua löytämään ratkaisun, kuten maksusuunnitelman, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi.